Partikül Matematik

17 Tem 20201 dk.

MEB, Yerel Yerleştirme Tercih Robotu Yayınladı! Nasıl Kullanılır?

LGS sonuçları açıklandı. Tercih döneminde sınava giren girmeyen tüm öğrencilerin ilk aşamada yapması zorunlu olan bir tercih var. Bu da adrese dayalı tercih. Her ne kadar puanınız yüksek bile olsa, merkezi okullara gitmek istiyor olsanız da bu yerel tercihi yapmadan diğer tercih ekranlarına ulaşamıyorsunuz. Bu tercihler ise oldukça karışık. Bu sebeple MEB yerel tercihlerde öğrenci ve velilerin işini kolaylaştırmak için yerel tercih robotunu yayınladı.
 

TERCİH ROBOTUNA GİT

Tercih robotundan faydalanabilmek için öncelikle sayfanın üstünde yer alan giriş kodunu giriyorsunuz. Ardından kimlik numaranızı ve okul numaranızı ilgili yerlere giriyorsunuz.
 
Ardından ikametinizin bulunduğu il ilçe bilgilerini seçmelisiniz. Bu işlemin ardınan kurum türü karşınıza geliyor. Burada tercihte bulunmak istediğiniz okul türünü seçeceksiniz. Bulunduğunuz ilçeye göre değişiklik gösterebilir fakat burada anadolu lisesi, imam hatip gibi seçenekler ile karşılaşıyorsunuz.


 
Bu seçeneği de işaretledikten sonra kayıt alanını seçmelisiniz. Çünkü yerel tercihlerinizde ilk 3'ünü kayıt alanından seçmek zorundasınız. Bu 3 tercih için aynı tür okullar yazabilirsiniz. Fakat başka tercih yapmak istiyorsanız farklı türler seçmeniz gerekecek.
 
Kayıt alanında istediğiniz okulları seçtikten sonra komşu kayıt alanı seçerek diğer tercih edebileceğiniz okulları da inceleyebilirsiniz. Bu noktada ilçenizi değiştirmeniz gerekecek. Eğer çok uzak ilçeler seçerseniz ve komşu kayıt alanı olarak aratırsanız sistem uygun okul bulunamadı şeklinde uyarı verebilir.
 
Kayıt alanı dışındaki okulları tercih etmeniz halinde ise ilinizdeki tüm okullar ve il dışında da tercih edebileceğiniz okulları görebilirsiniz.

    132574
    189