Partikül Matematik

11 Ağu 20201 dk.

SON DAKİKA: MEB'den Önemli Açıklama, OKULLAR AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı üzerinden okulların açılış tarihi ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.

"2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır.

Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Covid-19 vaka sayısının artışı Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni bir planlamanın yapılması tartışmalarını gündeme taşımıştı. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarda nihai sonuca varıldığı MEB tarafından açıklandı.
 

 
Edinilen bilgilere göre en çok üzerinde durulan senaryo şu şekilde: 17 Ağustos tarihinde özel okullar ve 31 Ağustos tarihinde de devlet okulları online eğitime başlayacak, 21 Eylülde ise yine öğrencilerin iki grubu ayrıldığı bir sistem ile yüz yüze eğitim halinde devam edilecek.

Okullara bu süre içinde hazırlık yapma ve yeni sisteme adapte olması için zaman tanımak amacıyla bu tartışmanın yapıldığı söyleniyor. Aynı zamanda Bilim Kurulu'nun okulların bir süre daha online eğitim şeklinde devam etmesi gerektiği görüşünü de bildirdiği alınan haberler arasında.
 

 
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü katıldığı televizyon programında “Okullar bir defa yapılan ve 3 saat süren düğün, nişan törenlerine benzemiyor; 26 milyon çocuk hafta içi her gün 5 saat sürekli bir arada bulunmak zorunda kalıyor” dedi.

Bunun için haftanın 2 günü, yani Pazartesi-Perşembe bir grubun, Salı-Cuma da diğer grubun eğitim alması, arada kalan bir günün de sınıfların dezenfeksiyonuna ayrılması gibi bir formülün de geliştirilebileceğinden söz etmişti.

    38440
    55