google.com, pub-3698296979006860, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Liseler için nakil başvuruları başladı
top of page

Liseler için nakil başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullar için boş kontenjanları yayınlayarak nakil başvurularını başlattı. Nakil isteyen öğrenciler başvurularını e-okul üzerinden yapabilecek.

23 Mart tarihinde uzaktan eğitim sürecinin başlaması ile birlikte okullar arasında nakil işlemleri de durdurulmuştu. Nakil işlemlerinin durdurulması daha çok özel okullardan devlet okullarına geçmek isteyen velilerin önünü kesmişti. MEB, bu süreçte durdurulan nakil işlemlerini yeniden açtı. Nakil yapmak isteyen öğrenciler eylül ayının sonuna kadar bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bakan Ziya Selçuk imzasını taşıyan genelgede "İkinci bir talimata kadar tedbiren durdurulmuş olan tüm öğrenci nakil işlemlerinin e-Okul sistemi üzerinden sınıf atlatma işlemlerinin tamamlanmasından sonra açılacak." denmişti. Sınıf atlatma işlemlerinin sonra ermesi ile birlikte MEB, lise kademesinde nakil başvurularının bu hafta, ilköğretim kademesinde ise Temmuz ayının üçüncü haftasında açılmasının öngörüldüğünü söyledi.



1.046 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

LGS 2022 Tercih Sonuçları AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 LGS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte 1. Nakil süreci de başlamış oldu. Tercih sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğre

2021 LGS ve 2022 LGS kontenjanları

2021 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2021/04/odsgm/LGS_Basvuru_ve_Uygulama_Kilavuzu_2021.pdf 2022 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/yar

bottom of page