google.com, pub-3698296979006860, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Özel Okullara Kayıt Takvimi Netleşti
top of page

Özel Okullara Kayıt Takvimi Netleşti

2020 LGS'nin bitmesinin ardından birçok veli ve öğrenci tarafından, gözler özel okulların kayıt süreçlerine çevrildi. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından aralarında yabancı özel liselerin de bulunduğu pek çok özel okulun kayıt dönemi başlamış olacak. Peki takvim nasıl işleyecek?

Yabancı özel liseler her ne kadar özel konumda olsalar da öğrenci kabülünde belirli bir taban puan sınırlaması koyuyorlar. Bu okullar taban puanlarını 17 Temmuz Cuma günü kendi siteleri üzerinden açıklayacaklar. Bu puanların açıklanmasıyla birlikte de bu okullar için ön kayıt dönemi başlayacak. Özel liselerin bu yıl 2 kez ön kayıt-kesin kayıt dönemi yapması ve ardından kalan boş kontenjanları için serbest kayıt dönemine geçmesi bekleniyor.

 

Takvime göre özel okullar için ilk kayıt dönemi 20 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Kesin kayıt dönemi ise 21 Temmuz Salı günü asil listeler üzerinden yapılacak. Bu dönem için ilk yedek listenin kayıtları ise 22 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek.


İkinci kayıt döneminin ise 23 Temmuz Perşembe günü yapılması bekleniyor. Aynı günün akşamında da ön kayıt listeleri belli olacak. Bu dönemin kesin kayıtlarının bitişi ise 24 Temmuz Cuma günü saat 15:00'a kadar olacak. Yedek listede adı olup da okulda hazır bulunanlar da aynı gün saat 17:00'a kadar puan sırasıyla kayıt yapabilecekler. Bu süreçlerin ardından okullarda boş kontenjan kalması durumunda 27-28-29 Temmuz tarihlerinde serbest kayıt dönemine geçilecek.



Pekçok özel okulda kampüs turu veya okul tanıtım günü organizasyonları bu sene pandemi sürecinden dolayı yapılmayacak. Tanıtım turlarının sanal ortamda yapılması gündemde. Aynı zamanda yedek kayıtların nasıl yapılacağı, velilerin okul bahçesine alınıp alınmayacağı gibi kararlar da bu hafta özel okulların yapacağı son toplantı sonucunda netleşecek. Koronavirüs salgını sebebiyle birçok okul, sosyal mesafe kuralını özellikle yedek kayıtlarda ve serbest kayıt dönemlerinde nasıl uygulayacaklarını kesinleştiremedi. Bu noktada bazı özel okulların bahçelerinin küçük olması da en büyük problemlerden biri olarak gözüküyor.


Bu süreçte bilinmesi gereken en önemli detaylardan biri de özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrencilerin devlet liseleri için tercihte bulunamayacakları. Kesin kayıt yaptıran öğrenciler, e-okul sistemi üzerinden tercih yapmaya çalıştıklarında "bir eğitim kurumunda kaydınız bulunmaktadır" şeklinde bir mesaj ile karşılaşacaklar ve tercih sayfasına ulaşamayacaklar. Ancak kaydını sildiren öğrenciler tercih yapma hakkına sahip olabilecekler. Başka bir okula kayıt yaptıran veliler ise öğrenim ücretinin yüzde 10'unu kayıt çektiği özel kuruma ödeyecek.


Bu sebeple tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi özel okullara kesin kayıt yaptırırken iyi düşünmeleri ve detaylı olarak tüm süreç hakkında bilgi almaları noktasında uyarmak istiyoruz. Hepinize iyi bir tercih dönemi dileriz.



4.797 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

LGS 2022 Tercih Sonuçları AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 LGS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte 1. Nakil süreci de başlamış oldu. Tercih sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğre

2021 LGS ve 2022 LGS kontenjanları

2021 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2021/04/odsgm/LGS_Basvuru_ve_Uygulama_Kilavuzu_2021.pdf 2022 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/yar

bottom of page